dolda ny logga mindre

Familj attackerades: "Trodde de var muslimer"

Familj attackerades: "Trodde de var muslimer"

Don Draper/AP/TT Den kraschade bilen efter att föraren, en 34-årig man från Kalifornien, i tisdags avsiktligt körde in i en folkmassa, och skadade åtta personer. Enligt polisen gjorde mannen så eftersom "han trodde de var muslimer".
Don Draper/AP/TT Den kraschade bilen efter att föraren, en 34-årig man från Kalifornien, i tisdags avsiktligt körde in i en folkmassa, och skadade åtta personer. Enligt polisen gjorde mannen så eftersom "han trodde de var muslimer".

USA TT-AFP
En 34-årig man från Kalifornien som avsiktligt körde in i en folkmassa, och skadade åtta personer, gjorde så eftersom han enligt polisen trodde att de var muslimer.

Fallet behandlas därför som ett hatbrott meddelar polisen i Sunnyvale utanför San Francisco, där dådet ägde rum i tisdags.

Enligt lokala medier var tre av offren medlemmar i samma familj, en far och hans dotter och son. Familjens nationalitet och religion har inte offentliggjorts.

Den 34-årige mannens advokat säger att det "helt klart rör sig om ett fall som är resultatet av psykisk ohälsa", och beskriver sin klient som en krigsveteran som möjligen lider av posttraumatiskt stressyndrom.

En stor rubrik.

Nyhetsarkiv

Länkar

-

Senaste nyheter