dolda ny logga mindre

Migranter i dödsolycka i Marocko

Migranter i dödsolycka i Marocko

Marocko TT-AFP
Minst 16 migranter har omkommit i en trafikolycka i Marocko. Ytterligare 17 migranter skadades när det fordon de färdades i körde av vägen och ned i ett dike, rapporterar den statliga nyhetsbyrån MAP.

Men uppgifterna om antalet omkomna går isär. Enligt Marockanska organisationen för mänskliga rättigheter färdades omkring 50 migranter i fordonet varav minst 19 personer omkom. Organisationen uppger också att fordonet har använts vid en rad tillfällen av flyktingsmugglare.
Föraren smet från platsen.

Olyckan inträffade på en mindre väg i närheten av det spanska territoriet Melilla.

Melilla är ett av två spanska territorier i norra Marocko som utgör de enda europeiska landgränserna mot det afrikanska fastlandet.
Drygt 1 600 migranter från afrikanska länder har passerat landgränsen mot Spanien sedan årsskiftet enligt Internationella migrationsorganisationen IOM. Enligt marockanska myndigheter stoppades omkring 89 000 försök att nå Spanien i fjol, 29 000 av dem skedde till havs.

Etiketter: döda migranter fordon

Nyhetsarkiv

Länkar

-

Senaste nyheter