dolda ny logga mindre

Stockholm slopar bilfria dagen i City

Stockholm slopar bilfria dagen i City

Fredrik Sandberg/TT. Arkivbild.

Stockholm stad har bestämt att slopa "I stan utan min bil" i centrala Stockholm i år, pga att det kräver så mycket resurser.

Den Europeiska Trafikantveckan äger rum i september varje år för att "underlätta och uppmuntra till hållbara resor och transporter."
"I stan utan min bil", där Gamla Stan och delar av City har stängts av för biltrafik för att istället fyllas med aktiviteter, fotgängare och cyklister, ar varit en verklighet i Stcokholm de senaste fyra åren . Förra året utökades även området, skriver Stockholm Direkt.

Årets trafikvecka blir av men utan att trafiken stängs av.

– Mobilitetsveckan finns kvar i sig vilket vi kommer uppmärksamma på olika sätt. Men vi har valt att inte ha "I stan utan min bil i år" för att vi helt enkelt vill lägga mer fokus på att arbeta med permanenta förändringar, som när det gäller gågator, utveckling av sommargågatorna, säger trafikborgarrådet Daniel Helldén (MP) till Stockholm Direkt.

Nyhetsarkiv

Länkar

-

Senaste nyheter