dolda ny logga mindre

Åtalas för 256 övergrepp – svenska barn offer

Åtalas för 256 övergrepp – svenska barn offer

Brott TT
En man i Norge åtalas för sexuella övergrepp mot 256 barn, rapporterar norska medier. Offren är främst från Norge, men enligt tidningen VG är 48 barn bosatta i Sverige. Minst ett av offren ska vara från Finland.

Övergreppen ska ha pågått mellan 2014 och 2018 och skett via Skype och chattsajten Omegle där mannen bett sina offer att utföra sexuella handlingar på sig själva. Enligt åtalet har det inte förekommit några fysiska möten. Barnen var mellan nio och femton år när brotten begicks och majoriteten av offren uppges vara pojkar.

Åklagarmyndigheten i Sverige har inga uppgifter om offren som bor i Sverige.

Mannen greps i januari i fjol efter att ett av offren anmält honom till polisen under hösten 2017. Mannen har erkänt sig skyldig till brotten och rättegången mot honom inleds i oktober.

Etiketter: barn övergepp skype omegle

Nyhetsarkiv

Länkar

-

Senaste nyheter