dolda ny logga mindre

Många evakuerade vid brand i flerfamiljshus i Malmö

Många evakuerade vid brand i flerfamiljshus i Malmö

Johan Nilsson/TT Räddningstjänsten jobbar med att släcka en brand i ett flerfamiljshus i Persborg i Malmö natten mot måndag.

Brand TT
Räddningstjänsten jobbade vid tvåtiden, natt mot måndag, med att släcka en tidigare fullt utvecklad brand i ett flerfamiljshus i Persborg i Malmö. Polisen har uppgett att det ska brinna på vinden och enligt Sydsvenskan har branden spridit sig till en lägenhet.

Ett fyrtiotal personer är skrivna på adresserna i två berörda trappuppgångarna i det branddrabbade flerfamiljshuset i Malmö. Enligt polisen har samtliga i ena trappuppgången evakuerats och flera i den andra.

- Vissa har gått ut och står och tittar, det tar lite tid innan vi har koll på alla, men det ser ut som om de flesta är evakuerade, säger Thomas Söderberg, vakthavande befäl vid polisen i region Syd.

Malmö kommun har öppnat upp en skola i närheten för att ta hand om de boende.

Tidigare på söndagen, vid 17-tiden, kom ett larm om en köksbrand i en lägenhet på samma adress. Om bränderna har något samband kan inte Thomas Söderberg svara på.

- Samtidigt känns det osannolikt att det ska ha börjat brinna där vid två tillfällen, någon form av samband kan det ju vara. Det blev någon form av anmälan upprättad vid förra branden, säger han.
I nuläget finns inga rapporter om skadade.

Etiketter: malmö brand persborg

Nyhetsarkiv

Länkar

-

Senaste nyheter