dolda ny logga mindre

M villkorar medverkan i skattereform

M villkorar medverkan i skattereform

Politik (TT)
Ett villkor för att Moderaterna ska vara med och diskutera en skattereform med regeringen och andra partier är att det totala skattestrycket måste ner. Och partiet vill, enligt partiledaren Ulf Kristersson, fortsätta att sänka marginalskatterna.

- En skattereform har inget egenvärde, den måste lösa verkliga problem, säger Ulf Kristersson på en pressträff när partiet presenterar sitt svar på regeringens vårproposition och föreslår en kurs framåt för åren 2020-2022.

Han vill ogärna prata skatter som Moderaterna skulle kunna tänka sig att höja i en reform, samtidigt som partiet i sitt budgetförslag hävdar att mer pengar behövs i vården, till polisen och försvaret.

- Vi skär i utgifterna, säger Ulf Kristersson.

Enligt Kristersson och den ekonomiskpolitiska talespersonen Elisabeth Svantesson har Moderaterna redan inlett arbetet med en skattereform, ett arbete som ska pågå under året. Något slutdatum finns inte.

- Det är självklart för oss att en skattereform ska vara fullt finansierad. Det kommer att finnas dynamiska effekter, men de tänker vi inte räkna in. En reform ska ha ett lägre skattetryck. Det kommer att kräva vissa höjda skatter, men också en större utgiftsreform, säger Svantesson.
 

Foto: Pontus Lundahl/TT
Moderaternas ekonomiskpolitiska talesperson Elisabeth Svantesson och partiledaren Ulf Kristersson. Arkivbild.

Nyhetsarkiv

Länkar

-

Senaste nyheter