dolda ny logga mindre

Påven manar frisörer att sluta skvallra

Påven manar frisörer att sluta skvallra

Gregorio Borgia/AP/TT Påven Franciskus anser att det tisslas och tasslas för mycket i frisersalonger och skönhetsinrättningar. "Utför ett yrke i kristen stil", manar han de aktuella yrkesgrupperna. Arkivbild.
Gregorio Borgia/AP/TT Påven Franciskus anser att det tisslas och tasslas för mycket i frisersalonger och skönhetsinrättningar. "Utför ett yrke i kristen stil", manar han de aktuella yrkesgrupperna. Arkivbild.

Vatikanen TT-AFP
Frisörer, hårstylister och skönhetsexperter hade audiens hos påve Franciskus på måndagen. Han varnade dem för att hänge sig åt skvaller med kunderna.
Klipp, vaxa och måla men undvik att ge efter för frestelsen att pladdra, manade påven.


- Utför ert yrke i kristen stil. Behandla kunderna vänligt och hövligt och erbjud dem alltid ett gott ord och uppmuntran.

Enligt påven bör de aktuella yrkesgrupperna låta sig vägledas av skyddshelgonet Martin de Porres, en peruansk fältskär (1579–1639) som utförde allt från hårklippning till åderlåtning och amputationer. I hans helgonmotiverande mirakel ingick att sväva fritt, vara på två platser samtidigt, utföra omedelbara kurer och kunna tala med djur.

Det framgår inte varför påven far ut mot sladdertackor just nu. 2015 öppnade han en frisersalong och tvättstuga för hemlösa på Petersplatsen i Vatikanen i Rom.

Nyhetsarkiv

Länkar

-

Senaste nyheter