dolda ny logga mindre

S: De rikas skatteflykt måste stoppas

S: De rikas skatteflykt måste stoppas

Pontus Lundahl/TT Finansminister Magdalena Andersson (S) och statsminister Stefan Löfven (S) vill stoppa de rikas skatteflykt. Arkivbild.
Pontus Lundahl/TT Finansminister Magdalena Andersson (S) och statsminister Stefan Löfven (S) vill stoppa de rikas skatteflykt. Arkivbild.

Politik TT
Det kan inte vara frivilligt för rika att betala skatt och det är genom EU som skatteflykten ska stoppas. Det skriver statsminister Stefan Löfven (S) och finansminister Magdalena Andersson (S) i en debattartikel.

På arbetarrörelsens högtidsdag första maj passar Socialdemokraterna på att lansera en av sina huvudfrågor i det kommande EU-parlamentsvalet i en debattartikel i Aftonbladet.

"Vi socialdemokrater kan aldrig acceptera att skatten blir frivillig för några få. Steg för steg ser vi till att alla betalar för sig. Därför går vi till EU-val på nya åtgärder för att stoppa skatteflykt", skriver de i artikeln.
EU ska inte kunna användas av rika individer, länder eller bolag för att dränera nationer på skatteintäkter anser Socialdemokraterna och föreslår därför ett antal förändringar för att stoppa skatteflykten.
Ett av förslagen handlar om ökad informationsdelning mellan EU:s skattemyndigheter för att upptäcka skattefusk. S vill också införa krav på alla EU-länder att föra register över vilka personer som står bakom ett företag för att göra det svårare att använda komplicerade företagsstrukturer för att undvika att skatt.

"Ett starkt samhälle kräver att alla gör rätt för sig. Det är inte rimligt att de som har mest kan smita undan ansvar, så att andra får dra deras lass", skriver Stefan Löfven och Magdalena Andersson.

Under dagen kommer statsminister Stefan Löfven att tala i Umeå och finansminister Magdalena Andersson i Sundbyberg och Stockholm.

Nyhetsarkiv

Länkar

-

Senaste nyheter