dolda ny logga mindre

Cyklonen Fani har nått land - 2 döda

Cyklonen Fani har nått land - 2 döda

AP/TT Små butiker i staden Puris utkant har förstörts i ovädret.

Indien TT
Cyklonen Fani har kommit in över land. Vid åttatiden på morgonen, lokal tid, drog Fani in över östra Indien med vindstyrkor på över 60 meter i sekunden. Två personer ska ha mist livet där stormen dragit fram.

Värst drabbad är delstaten Odisha, där flera städer och byar har drabbats av strömavbrott, rapporterar Times of India. I delstatens huvudstad Bhubaneshwar har träd och elstolpar slitits upp ur marken och myndigheterna har beslutat att skolor ska hållas stängda, precis som flygplatsen, rapporterar nyhetsbyrån Reuters.

Vindarna vid kuststaden Puri har nått upp till 68 meter per sekund och cyklonen har fört med sig väldigt kraftiga regn. Efter att Fani nått land väntas vindhastigheten avta och cyklonen röra sig norrut mot Västbengalens kust, enligt det meteorologiska institutet IMD Hyderabad.
Även i Västbengalen har en flygplats stängts, i delstatens huvudstad Kolkata.

Indiens meteorologiska institut har varnat för ännu hårdare vindar och fler än 1,2 miljoner människor har evakueras från kustområdena inför Fanis ankomst.

Våldsamma stormar brukar drabba östra och sydöstra Indien under perioden april till december, men Fani är den kraftigaste som drabbat landet sedan 1999.

Cyklonen har växt sig starkare under flera dygn i Bengaliska viken.

Nyhetsarkiv

Senaste nyheter