dolda ny logga mindre

Fram med paraplyet – nu kommer regnet

Fram med paraplyet – nu kommer regnet

Foto: Andre Teague/ ASSOCIATED PRESS / TT Foto: Andre Teague/ ASSOCIATED PRESS / TT
Foto: Andre Teague/ ASSOCIATED PRESS / TT Foto: Andre Teague/ ASSOCIATED PRESS / TT

Väder TT
Molnigt, regn och till och med blötsnö på vissa håll – det vädret kan vi räkna med i landet de kommande dagarna.
Så fram med paraplyet – det instabila vädret ser ut att hålla i sig även under nästa vecka.


Det klassiska aprilvädret såg ut att inte dra in. Efter en månad av varmare temperaturer än vanligt, som orsakat bränder på olika håll i landet, är det nu dags att plocka fram paraplyet. Instabilt väder med regn kommer att dra in över Sverige med start på fredagen.

- Molnigheten kommer att öka och regn eller blötsnö kommer att röra sig in i södra Sverige, och även hålla i sig under natten, säger Moa Hallberg, meteorolog på SMHI.

I norr kommer det enligt prognosen att komma enstaka snöbyar, medan det i Svealand blir enstaka regnskurar. Under helgen och början på nästa vecka kan det vara läge att plocka fram regnjackan – vädret ser nämligen ut att hålla i sig.

Låga temperaturer väntar – i Svealand och Götaland fyra till nio grader, medan temperaturen i Norrland beräknas ligga på omkring sex grader. I fjällområden blir det minusgrader.

Den kommande veckan ser också ut att bjuda på instabilt väder med en hel del regn. Brandrisken har dämpats, men är kvar på några platser i Norrland och längs med den östkusten. Med bakgrund av de senaste veckornas värme är det oklart om det är tillräckligt med regn som nu drar in över landet, enligt SMHI.

- Det är svårt att svara på, det är mer instabilt väder som kommer nu och det är fortsatt torrt i marken i Skåne och östra Götaland, säger Moa Hallberg.

Etiketter: smhi regn

Nyhetsarkiv

Senaste nyheter