dolda ny logga mindre

Mexikansk journalist prisas i Sverige

Mexikansk journalist prisas i Sverige

Foto: Riodoce/Reportrar utan gränser Den mexikanska journalisten Ismael Bojórquez Perea får årets pressfrihetspris.
Foto: Riodoce/Reportrar utan gränser Den mexikanska journalisten Ismael Bojórquez Perea får årets pressfrihetspris.

Mexiko TT
Den mexikanska journalisten Ismael Bojórquez Perea tilldelas organisationen Reportrar utan gränsers pressfrihetspris. Han tar emot priset i Stockholm på fredagen, som också är internationella pressfrihetsdagen.

Ismael Bojórquez Perea, 62 år, är chefredaktör för den mexikanska veckotidningen Riodoce. Tidningen har under hans ledning granskat händelser som rör korruption, strafflöshet, narkotikakarteller och organiserad brottslighet. Han har också kritiserat den mexikanska regeringen för att den inte gör tillräckligt för att utreda mord på journalister, enligt ett pressmeddelande från Reportrar utan gränser.

"Mexiko är ett av världens farligaste länder för journalister. Årets pristagare har med risk för sitt eget liv blivit en av landets främsta förespråkare för pressfrihet och skydd för journalister", säger Reportrar utan gränsers ordförande Erik Halkjaer, enligt pressmeddelandet.

Nyhetsarkiv

Senaste nyheter