dolda ny logga mindre

Boeingplan hamnade i vattnet

Boeingplan hamnade i vattnet

Jacksonville Sheriff's Office/ AP/TT Räddningsarbete vid det olycksdrabbade planet.
Jacksonville Sheriff's Office/ AP/TT Räddningsarbete vid det olycksdrabbade planet.

USA TT-Reuters
En Boeing 737-800 har åkt av en landningsbana och ner i en flod utanför Jacksonville i Florida. Planet skulle landa under ett åskväder.
21 personer skadades och fördes till sjukhus, men ingen uppges ha allvarliga skador.


143 personer fanns ombord på planet som kom från Kuba, närmare bestämt USA:s Guantánamobas. Inga dödsfall är rapporterade.
"Jag har blivit informerad om att alla ombord har överlevt", skriver Jacksonvilles borgmästare Lenny Curry på Twitter.

Planet har inte sjunkit, och räddningspersonal kämpar för att begränsa utsläppet av bränsle i vattnet i den grunda floden S:t Johns River.
Olyckan inträffade klockan 21.40 på fredagen lokal tid. Planet hade lyft fyra timmar senare än planerat, och fick sedan en "'väldigt hård landning" i ovädret.

- Planet slog bokstavligen i marken och studsade. Det var tydligt att piloten inte hade full kontroll på planet. Det studsade igen, säger en av passagerarna, Cheryl Bormann, till CNN.

Hon uppger att de flesta passagerarna hade kopplingar till militären och många av dem hjälpte varandra ut ur planet.

Det chartrade planet flyger två gånger i veckan mellan marinbasen i Norfolk, Virginia och Kuba. Det gör under resan en mellanlandning i just Jacksonville, enligt en talesperson för flygbasen. Vanligtvis är passagerarna militär personal, deras familjemedlemmar, entreprenörer och andra civila.

Planet är av typen Boeing 737-800, en annan modell än Boeing 737 Max 8 som tagits ur drift i nästan hela världen efter en olycka i Etiopien i mars.
Boeing meddelar att företaget samlar information om olyckan.
Jacksonville Sheriff's Office/ AP/TT
Räddningsarbete vid det 

Nyhetsarkiv

Länkar

-

Senaste nyheter