dolda ny logga mindre

Nämndeman åtalas för grovt bedrägeri

Nämndeman åtalas för grovt bedrägeri

Henrik Montgomery/TT En nämndeman vid kammarrätten i Göteborg åtalas för grovt bedrägeri. Arkivbild.
Henrik Montgomery/TT En nämndeman vid kammarrätten i Göteborg åtalas för grovt bedrägeri. Arkivbild.

Brott TT
En nämndeman som arbetat vid kammarrätten i Göteborg åtalas för grovt bedrägeri. Mannen misstänks ha lämnat in 32 ansökningar om ersättning för inkomstförlust trots att han inte haft någon förlorad arbetsinkomst, rapporterar SVT Nyheter Väst.

Mannen har under två års tid fått närmare 70 000 kronor i ersättning. Bedrägeriet bedöms som grovt av särskilda åklagarkammaren eftersom mannen "missbrukat allmänt förtroende" och för att brottet utförts med systematik under en längre tid.

Mannen är hemmahörande i södra Sverige och kammarrätten kräver nu att han betalar tillbaka pengarna.

Nyhetsarkiv

Senaste nyheter