dolda ny logga mindre

Ny karantän väntas för scientologfartyg

Ny karantän väntas för scientologfartyg

Bradley Lacan/AP/TT Kryssningsfartyget Freewinds i hamn i Castries, huvudstaden i Saint Lucia.
Bradley Lacan/AP/TT Kryssningsfartyget Freewinds i hamn i Castries, huvudstaden i Saint Lucia.

Saint Lucia TT-Reuters
Ett kryssningsfartyg som tillhör scientologkyrkan sattes för några dagar sedan i karantän på den karibiska ön Saint Lucia. Detta sedan ett fall av mässling har bekräftats ombord. Nu är fartyget på väg tillbaka till hemmahamn i Curaçao – men även där väntas fartyget mötas av restriktioner.

Fartyget väntas anlända till hemmahamnen under dagen. Då ska hälsoinspektörer gå ombord för att undersöka vilka som kan ha utsatts för smitta från den besättningsmedlem som bär på mässlingen, liksom hur många ombord som sedan tidigare är vaccinerade. De som kan bevisa att de har skydd mot sjukdomen kan förmodligen få tillstånd att lämna fartyget.

- Det vi inte vill är att sjukdomen ska spridas ytterligare, säger Curaçaos chefsepidemiolog Izzy Gerstenblut, och tillägger att karantän är det enda sättet att förhindra detta.

Fartyget är ett 134 meter långt fartyg som scientologer använder för religiösa rekreationsresor. Uppemot 300 personer, passagerare och personal, har sedan i måndags inte fått lämna fartyget.

Nyhetsarkiv

Länkar

-

Senaste nyheter