dolda ny logga mindre

Norsk kvinna har dött i rabies

Norsk kvinna har dött i rabies

Isabell Höjman/TT Bilden är från en akutmottagning i Sverige och har ingen koppling till artikeln.
Isabell Höjman/TT Bilden är från en akutmottagning i Sverige och har ingen koppling till artikeln.

Norge TT-NTB
En kvinna i 20-årsåldern i Førde i Norge har avlidit i rabies, enligt lokala myndigheter.

Kvinnan blev biten av en rabiessmittad hund under en resa till Sydostasien för två månader sedan, och har därefter blivit gradvis sämre, enligt ett pressmeddelande från sjukvården i regionen. Kvinnan har vårdats på sjukhus sedan i helgen, men hennes liv gick alltså inte att rädda.

Rabies är en allvarlig virussjukdom som drabbar det centrala nervsystemet. Rabies kan smitta från djur till människa via saliv. Sjukdomen finns i stort sett i hela världen, men i länder som Sverige och Norge har ingen smittats med rabies på mycket länge. Rabies är en dödlig sjukdom om inte tidig behandling ges.

Etiketter: norge kvinna dog rabies

Nyhetsarkiv

Länkar

-

Senaste nyheter