dolda ny logga mindre

Stavfel på 46 miljoner australiska sedlar

Stavfel på 46 miljoner australiska sedlar

Rick Rycroft/AP/TT Ett i saknas i ordet responsibility på Australiens nya 50-dollarsedlar
Rick Rycroft/AP/TT Ett i saknas i ordet responsibility på Australiens nya 50-dollarsedlar

Australien TT
Det blir dumstruten på för någon stackare på den australiska centralbanken. Sedan 1995 pryder ett porträtt av den aboriginske uppfinnaren och författaren David Unaipon ena sidan av landets 50-dollarssedel, medan Edith Cowan, landets första kvinnliga parlamentsledamot, syns på den andra.

Nyligen har banken tryckt vad de kallar nya förbättrade sedlar och i samband med det uppstod ett hoppsan som nu har reproducerats på 46 miljoner sedlar. I mikrotext bakom porträttet av David Unaipon återges ett utdrag ur hans bok "Legendary tales of the Australian aborigines", men någon har glömt ett av de tre i som krävs för att stava ordet responsibility.

En talesperson säger att centralbanken är medveten om stavfelet och att det kommer att åtgärdas i nästa omgång av nya sedlar.

Nyhetsarkiv

Länkar

-

Senaste nyheter