dolda ny logga mindre

Demenssjuk körde i fel riktning på motorväg

Demenssjuk körde i fel riktning på motorväg

Johan Nilsson / TT
Johan Nilsson / TT

Brott TT
Polisen stoppade på söndagsmorgonen en bilist på E 18 utanför Örebro. Mannen körde i fel riktning, mot trafiken, på motorvägen.

Det visade sig vara en förvirrad man i 80-årsåldern som anmälts försvunnen av anhöriga i Varberg. Polisen utgår från att mannen kört de 35 milen från Varberg under natten, åtminstone delvis i fel körriktning, rapporterar SVT Nyheter Örebro.

- Det är inte olagligt att köra bil bara för att man lider av en demenssjukdom. Däremot kan man tänka sig att mannen kan delges misstanke om vårdslöshet i trafik eftersom han kört i fel riktning på motorvägen, säger polisens presstalesperson Stefan Dangardt till SVT.

Nyhetsarkiv

Länkar

-

Senaste nyheter