dolda ny logga mindre

Momsbråk mellan regeringen och C

Momsbråk mellan regeringen och C

Claudio Bresciani / TT Centerpartiet och regeringen är oense om den nya momsen på inhyrd vårdpersonal. Arkivbild.
Claudio Bresciani / TT Centerpartiet och regeringen är oense om den nya momsen på inhyrd vårdpersonal. Arkivbild.

Politik TT
Centerpartiet och regeringen är oense om den nya momsen på inhyrd vårdpersonal. Enligt C strider de nya reglerna mot januariavtalet, men finansminister Magdalena Andersson (S) har inga planer på att se över momslagen, skriver SVT Nyheter.

Från halvårsskiftet ska den som hyr ut vårdpersonal betala moms, enligt ett beslut från Skatteverket. I praktiken drabbar momsen bara privata vårdgivare. Branschorganisationen Vårdföretagarna varnar för att momsen hotar läkarförsörjningen i glesbygd och vill att regeringen ser över momslagen. Men finansministern säger nej.

Hon påpekar att vårdbolagen kan ha timanställda läkare, som är momsfria.
Per Åsling (C), vice ordförande i skatteutskottet, tycker att finansministern har fel.

- Ska vi ha en bra sjukvård över hela landet så är det viktigt att det finns både privata och offentliga utförare. Dessutom står det tydligt i januariavtalet att det ska vara samma spelregler för privat som för offentlig sjukvård, säger Per Åsling till SVT.

Etiketter: sjukvård moms momsbråk

Nyhetsarkiv

Länkar

-

Senaste nyheter