dolda ny logga mindre

Spanska lärare lockas till Borås

Spanska lärare lockas till Borås

Fredrik Sandberg Sökes: Sydeuropeiska lärare som är beredda att jobba i svenska skolor. Arkivbild.
Fredrik Sandberg Sökes: Sydeuropeiska lärare som är beredda att jobba i svenska skolor. Arkivbild.

Utbildning TT
Lärarbristen har lett till att kommunala arbetsgivare försökt rekrytera i länder som Finland och Nederländerna. Nu har sökradien utökats till Sydeuropa: Spanien, Italien och Grekland. När Borås kommun annonserade i den spanska motsvarigheten till Platsbanken blev responsen överväldigande.

- När vi hade fått 240 sökanden fick vi stänga ned annonsen, säger kommunens grundskolechef Pär Arvidsson Fäldt till SR Nyheter.

Ett urval lärare har intervjuats och åtta av dem har börjat läsa svenska på distans. Förhoppningen är att de sedan ska kunna börja skolas in på högstadieskolor i Borås under våren 2020. Kommunen tänker sig att lärarna ska undervisa i språk, idrott och andra praktisk-estetiska ämnen.

Nyhetsarkiv

Länkar

-

Senaste nyheter