dolda ny logga mindre

Smugglare stoppade med två ton kokain

Smugglare stoppade med två ton kokain

Howard Lipin/The San Diego Union-Tribune via AP/TT Smugglare stoppades med två ton kokain på en strand i Costa Rica. Arkivbild av beslagtaget kokain i ett annat sammanhang, i USA.
Howard Lipin/The San Diego Union-Tribune via AP/TT Smugglare stoppades med två ton kokain på en strand i Costa Rica. Arkivbild av beslagtaget kokain i ett annat sammanhang, i USA.

Costa Rica TT-EFE
Narkotikasmugglare med två ton kokain har stoppats vid Costa Ricas Stillahavskust. Smugglargruppen försökte transportera narkotikan i en farkost som färdades delvis under vatten, uppger costaricanska regeringskällor.

De tre smugglarna gick i land vid nationalparken Corcovado för att ta skydd från svåra väderförhållanden, varpå någon såg dem och larmade polis. När de skulle återvända till farkosten var polisen där och när smugglarna konfronterades öppnade de eld och skadade en parkvakt som deltog i insatsen.

Två av de tre misstänkta, två colombianer, kunde gripas.

Costa Rica är en geografisk flaskhals för narkotikasmugglingen genom Centralamerika och många smugglare använder delvis nedsänkbara "ubåtar" utformade för ändamålet. Hittills i år har de costaricanska myndigheterna beslagtagit över tolv ton kokain.

Nyhetsarkiv

Länkar

-

Senaste nyheter