dolda ny logga mindre

Poliser skadade i vild biljakt

Poliser skadade i vild biljakt

Johan Nilsson/TT Polisen misstänker att mannen medvetet körde på polisbilen. Arkivbild.
Johan Nilsson/TT Polisen misstänker att mannen medvetet körde på polisbilen. Arkivbild.

Brott TT
Två poliser skadades i samband med en biljakt i hög fart på E4 mellan Väderstad och Norrköping på onsdagsmorgonen. Polisen misstänker att bilisten, en man i 35-årsåldern, medvetet körde på en av polisbilarna i samband med att jakten tog slut strax söder om Norrköping.

Enligt polisens webbplats ledde påkörningen till skador både på poliserna och på polisbilen, som fick bärgas.

- De blev kontrollerade av två ambulanser som kallades till platsen. De är ömma i kroppen och hade ont, men man bedömde att de inte behövde sjukhusvård, säger Tomas Agnevik, presstalesperson hos polisen i Region Öst, till Jönköpings-Posten.

Det var väldigt lite trafik vid den här tiden, annars hade vi nog tagit beslut att avbryta insatsen. Men vi ansåg att det var värt att fortsätta för att få stopp på bilen. Han var hänsynslös.

Bilföraren misstänks nu för våld mot tjänsteman, drograttfylleri, stöld alternativt häleri, ringa narkotikabrott, grov olovlig körning, grov vårdslöshet i trafik och olovligt brukande av hyrbilen han färdades i.

Nyhetsarkiv

Länkar

-

Senaste nyheter