dolda ny logga mindre

Greta blir hedersdoktor i Belgien

Greta blir hedersdoktor i Belgien

Klimat (TT)
Universitetet i den belgiska staden Mons har utsett Greta Thunberg till hedersdoktor, rapporterar Dagens Nyheter. Greta, tillsammans med den brittiske ekonomen Nicholas Stern och Nicolas Hulot, tidigare miljöminister i Frankrike, får utmärkelsen för att ha bidragit till att öka medvetenheten kring hållbar utveckling.

Greta har tidigare tilldelats flera priser för sitt klimatarbete och har bland annat nominerats till Nobels fredspris. Hon pryder även omslaget till Time Magazines nästa nummer och finns även med på tidsskriftens lista över världens 100 mest inflytelserika personer.

Greta tillsammans med Stern och Hulot kommer att få motta hederstiteln vid en ceremoni i höst.
 

Foto: Jean-Francois Badias/AP/TT
Den svenska klimataktivisten Greta Thunberg blir hedersdoktor i Belgien. Arkivbild.

Nyhetsarkiv

Senaste nyheter