dolda ny logga mindre

Nordkorea kräver FN-hjälp mot "gangsterland"

Nordkorea kräver FN-hjälp mot "gangsterland"

Fili Sagapolutele/AP/TT Fraktfartyget beslagtogs efter misstankar om att det transporterat varor som omfattas av sanktioner. Arkivbild.
Fili Sagapolutele/AP/TT Fraktfartyget beslagtogs efter misstankar om att det transporterat varor som omfattas av sanktioner. Arkivbild.

Nordkorea TT-AFP
Nordkorea kräver att FN vidtar omedelbara åtgärder för att få tillbaka ett fraktfartyg som beslagtogs av USA förra veckan. Fartyget togs i beslag efter misstankar om att det transporterat varor som omfattas av sanktionerna mot Nordkorea.

I ett brev till FN:s generalsekreterare António Guterres skriver Kim Song, Nordkoreas representant i FN, att beslaget "tydligt visar att USA är ett gangsterland som inte bryr sig om internationella lagar".

Nordkorea är belagt med en rad sanktioner från FN:s säkerhetsråd för sina kärnvapen- och raketprogram. Att lyfta några av sanktionerna var en nyckelfråga vid det andra toppmötet mellan Kim Jong-Un och Donald Trump, som slutade utan att man kommit fram till något.

Nyhetsarkiv

Länkar

-

Senaste nyheter