dolda ny logga mindre

Inget mer nytt Google på Huawei

Inget mer nytt Google på Huawei

Foto: ROMAN PILIPEY. EPA.
Foto: ROMAN PILIPEY. EPA.

Text: DoldaNyheter
Det amerikanska teknologibolaget Google stoppade affärer med Huawei i kölvattnet av Trump-administrationen och lade det kinesiska telekommunikationsbolaget till en svarta lista över nationella säkerhetsproblem. Det innebär att Huawei kommer att förlora åtkomst till uppdateringar för Android-operativsystemet.

Stoppet innebär att Huaweis telefoner omedelbart kommer att stängas ute från uppdateringar av operativsystemet Android och att populära tjänster och appar som GooglePlay Store och Gmail inte kommer att finnas på kommande telefonmodeller.

Huawei får fortsatt tillgång till Androidversionen som går under öppen källkod-licens, men Google kommer att upphöra med bland annat teknisk support, enligt Reuters.

Etiketter: huawei google android

Nyhetsarkiv

Länkar

-

Senaste nyheter