dolda ny logga mindre

Dubbla bakslag för Trump i New York

Dubbla bakslag för Trump i New York

USA (TT-AFP-Reuters)
USA:s president Donald Trump åker på bakslag i sin hemstat New York.
En domstol har beslutat att banker kan tvingas lämna ut information om presidenten och hans familjs ekonomiska förehavanden till kongressen, ett beslut som väntas överklagas.


På annat håll i delstaten har det demokratiska styret godkänt att skattehandlingar kan lämnas över till kongressen om särskilda skäl finns. Beslutet gäller folkvalda och tjänstemän på lokal och nationell nivå, inklusive presidenten. Ett godkännande av guvernören, Trumpmotståndaren Andew Cuomo, är allt som står i vägen för att lagen ska träda i kraft.

I USA lämnas en självdeklaration in till delstaten, och en till den nationella skattemyndigheten. På nationell nivå pågår en tvist som väntas bli utdragen om skattemyndigheten ska tvingas att lämna över handlingar om presidentens ekonomiska förehavanden. New York-lagen ses som ett sätt av lokala demokrater att försöka att hjälpa sina partikamrater i kongressen.
 

Foto: Hans Pennink/AP/TT
Ledamöter i New Yorks lagstiftande församling godkände lagen som gör att delstatens skattemyndighet att utlämna information till kongressen.

Nyhetsarkiv

Senaste nyheter