dolda ny logga mindre

Fängelse för cannabisodling i garage

Fängelse för cannabisodling i garage

Brott (TT)
En man som drivit en cannabisodling i sitt garage på en ort utanför Hässleholm döms till fyra års fängelse för grovt narkotikabrott, rapporterar Norra Skåne.

I odlingen, som var professionell till sin utformning med både ventilation, automatisk bevattning, justerbar belysning och flyttbara odlingsbord, fann polisen totalt 364 plantor. Skördade och torkade motsvarar det runt 17 kilo cannabis.

Mannen har förklarat tilltaget med att han från början odlat cannabisolja till sin cancersjuke far, så kallad CBD-cannabis som inte ska vara rusgivande utan i stället verkar smärtlindrande, och ångestdämpande.

För att komma igång med odlingen krävdes dock ett lån. Långivaren blev enligt den nu dömde mannen hotfull och krävde efter ett tag en odling som istället riktade in sig på rusgivande cannabis.
 

Fakta: THC och CBD

Växten cannabis sativa (hampa) innehåller många olika aktiva ämnen som med ett samlingsnamn kallas cannabinoider. Ett av ämnena är tetrahydrocannabinol (THC). THC ger hallucinogena effekter. Ett annat ämne är cannabidiol (CBD) som inte har de effekterna.

I Sverige omfattas THC av narkotikalagstiftningen och CBD omfattas av läkemedelslagstiftningen.

Källa: Läkemedelsverket

 

Foto: Julio Cortez/AP
Växten cannabis sativa (hampa) innehåller många olika aktiva ämnen, varav ett ger rusgivande effekt. Arkivbild.

Nyhetsarkiv

Senaste nyheter