dolda ny logga mindre

Minister försenade flyg – avgår

Minister försenade flyg – avgår

Mexiko (TT)
Ett trafikflygplan fick vända på startbanan för att plocka upp Mexikos miljöminister. Nu avgår ministern.
​​​​​​
Mexikos miljö- och naturresursminister Josefa González-Blanco Ortiz-Mena lämnade in sin avskedsansökan till president Andrés Manuel López Obrador.

- Hon berättade väldigt ärligt om vad som hade hänt och gav mig sin avskedsansökan och jag accepterade den, säger presidenten enligt Reuters.

Enligt Mexico News Daily hade trafikflygplanet taxat ut och var på väg att lyfta när piloten fick instruktioner om att återvända till gaten, för att där vänta på den försenade ministern. Det fick en del passagerare att bli rasande och ta till sociala medier för att uttrycka sin ilska.

Ministern medger enligt Reuters i sitt avskedsbrev att hon orsakade förseningen vid en jobbresa, och tillägger att det inte finns något försvar för det.

"Ingen bör ha några privilegier, och en persons förmåner – även om de gäller under tjänstgöring – kan inte gå före majoritetens välmående", skriver hon.

Det är det andra ministeravhoppet i Mexiko på en vecka. Tidigare har socialförsäkringsministern Germán Martínez Cázares, som klagade på att budgetåtstramningar drabbade vården för fattiga, lämnat sin post.
 

Foto: Adobe Stock/TT
Att försena ett flyg är inte okej, inte ens om man är minister. Arkivbild.

Nyhetsarkiv

Senaste nyheter