dolda ny logga mindre

Valsedlar till Vänsterpartiet saknades

Valsedlar till Vänsterpartiet saknades

EU-val (TT)
När de mest morgonpigga väljarna i Ovanåker skulle rösta till EU-valet morse saknades valsedlar till Vänsterpartiet. Förklaringen till missen uppges vara den mänskliga faktorn.

- Första timmen fanns det inga valsedlar till Vänsterpartiet. Valsedlarna fanns med i beställningarna, men vallokalens ordförande missade att lägga ut dem. Det är inte fråga om sabotage, utan en ren miss, säger Kristoffer Baas, kommunsekreterare i Ovanåkers kommun.

Nu ska samtliga valsedlar finnas på plats, inklusive Vänsterpartiets, säger han.

- Samma minut som jag fick reda på att valsedlarna saknades kontaktade vi lokalerna. Vad jag vet har aldrig något liknande hänt här i kommunen i tidigare val, men det är så klart beklagligt när det händer.

Missen upptäcktes när Vänsterpartiets ordförande i den lokala partiföreningen hörde talas om det. Hon förtidsröstade själv och vet att valsedlarna då funnits med, men när en bekant till henne skulle rösta under morgonen upptäckte denne att de saknades.

- Min första tanke var att det kunde röra sig om ett sabotage. Jag hörde direkt av mig till kommunsekreteraren och ville försäkra mig om att det inte har glömts bort även i andra vallokaler, säger Susan K Persson, ordförande i partiföreningen.

Hon ser allvarligt på att partiets valsedlar inte funnits tillgängliga för väljarna.

- Jag hoppas att väljare som kommit för att rösta i morse känt till att det finns möjlighet att ta en blank valsedel, men risken är att man bara har gått därifrån. Det kan också vara svårt att säga till valsedlarna saknas, då röjer man ju vad man vill rösta på.

Fanny Hällegårdh/TT
 

Foto: Johan Nilsson/TT
När de mest morgonpigga väljarna i Ovanåker skulle rösta till EU-valet morse saknades valsedlar till Vänsterpartiet.

Nyhetsarkiv

Senaste nyheter