dolda ny logga mindre

Morddom på 18 års fängelse står fast

Morddom på 18 års fängelse står fast

Brott (TT)
En man hittades förra sommaren död i en gödselbrunn i Töreboda, skjuten med flera skott i huvudet. I tingsrätten dömdes en medelålders man till 18 års fängelse för mordet. Ett straff som nu Göta hovrätt fastställer och säger att det är bevisat att den åtalade mannen är gärningsman och att han hade uppsåt att döda.

Två av hovrättens ledamöter var skiljaktiga och ville döma mannen till livstids fängelse. Hovrättens majoritet bedömer däremot att omständigheterna inte varit tillräckliga för att motivera ett livstidsstraff.

Hovrätten friar mannen från några mindre åtalspunkter. Mannen har hela tiden nekat till brottet, men en annan av de åtalade har berättat om morddagen och bland annat pekat ut var mordvapnet slängts i ett vattendrag.

Ytterligare två män har överklagat i samma ärende. En av männen frias på vissa åtalspunkter men döms av hovrätten till tre år och sex månaders fängelse för olaga frihetsberövande. I tingsrätten fick han sex år och sex månader för bland annat grov misshandel.

Den tredje mannen har varit misstänkt för bland annat skyddande av brottsling. Han frikändes i tingsrätten vilket är en bedömning som hovrätten delar.

Från början stod sex män och en kvinna åtalade i utredningen
 

Foto: Henrik Montgomery/TT
Göta hovrätt fastställer straffet till 18 års fängelse för mordet på en man i Töreboda. Arkivbild.

Nyhetsarkiv

Senaste nyheter