dolda ny logga mindre

Även Pehrson vill leda Liberalerna

Även Pehrson vill leda Liberalerna

Politik (TT)
Kampen hårdnar om att efterträda Jan Björklund som partiledare för Liberalerna. Riksdagsledamoten Johan Pehrson har bestämt sig för att ge Nyamko Sabuni och Erik Ullenhag en match om ledarskapet.

"Nästa partiledare måste klara av att samla partiet kring ett budskap om vad vi är för i sak, snarare än emot", skriver Johan Pehrson på Expressens debattsida , där han tillkännager sin kandidatur.

51-årige Pehrson är för närvarande Liberalernas talesperson i ekonomifrågor och satt i riksdagen mellan 1998 och 2015, då han lämnade för att arbeta inom näringslivet. Han valdes in på nytt i fjol.
Under sin första sejour i riksdagen var Pehrson bland annat partisekreterare och ordförande i justitieutskottet.

"Misslyckad integrationspolitik"
I sin debattartikel skriver Pehrson bland annat att asylrätten ska värnas, men också att "den misslyckade integrationspolitiken har eldat på ett allt djupare utanförskap".

"Den organiserade brottsligheten och gängens brutala makt är en central socialpolitisk utmaning", skriver han vidare.

Sabuni och Ullenhag
Johan Pehrsons bekräftar sin kandidatur dagen efter det att Erik Ullenhag gjort detsamma på Dagens Nyheters debattsida. Där skrev Ullenhag bland annat att L bör hålla fast vid januariöverenskommelsen med S, MP och C. Han lyfte fram frågor som skola och utbildning som viktiga.

Sedan tidigare är det känt att Nyamko Sabuni vill efterträda Jan Björklund. Hon lyfte fram integrationen som den viktigaste frågan när hon tillkännagav sin kandidatur i början av april.

- Integrationen hänger ihop med alla andra frågor. Det handlar om ekonomi, välfärd och migration. Det är en viktig fråga för alla, sade Nyamko Sabuni till TT.
 

Foto: Claudio Bresciani/TT
Jan Björklund (L) och Johan Pehrson (L). Arkivbild.

Nyhetsarkiv

Senaste nyheter