dolda ny logga mindre

Danska valet får egen emoji

Danska valet får egen emoji

Danmark (TT-Ritzau)
Danmark går till val den 5 juni och den som vill diskutera valet på Twitter kan snart använda en tillfällig emoji, som tagits fram speciellt för valet.

Den som skriver in tre specifika etiketter för valet – "#folketingsvalg", ""#valg2019" och "#fv19" – kommer per automatik få en liten symbol som föreställer en valsedel som stoppas ner i en valurna med den danska flaggan på.

"Danskarna använder Twitter mer än någonsin tidigare för att diskutera vad som händer. Den nya emojin gör debatten mer färgrik och användarna blir mer engagerade", skriver Ylwa Pettersson, Twitters innehållschef för Norden i ett pressmeddelande.
 

Foto: Lars Krabbe/Scanpix/TT
Den som vill diskutera valet till danska folketinget kan göra det med en ny symbol på Twitter. Arkivbild.

Nyhetsarkiv

Senaste nyheter