dolda ny logga mindre

EU-val: Räkningen klar – fler röster giltiga

EU-val: Räkningen klar – fler röster giltiga

Politik (TT)
Den slutgiltiga rösträkningen från valet till Europaparlamentet har pågått hos länsstyrelserna sedan i måndags och nu är samtliga 6 305 valdistrikt räknade. Valresultatet är dock inte ännu fastställt men det man redan nu kan säga är att det har tillkommit drygt 24 000 giltiga röster i sluträkningen jämfört med den preliminära rösträkningen.

De "nya" giltiga rösterna har lagts på samtliga partier men en något större andel är röster på Socialdemokraterna och Sverigedemokraterna, medan Centerpartiet och Miljöpartiet fått lägre andelar än snittet.

Valmyndigheten räknar med att det slutliga resultatet ska redovisas senare i dag.
 

Foto: Jessica Gow/TT
Valmyndigheten räknar med att det slutliga resultatet från EU-valet är klart i dag.

Nyhetsarkiv

Senaste nyheter