dolda ny logga mindre

Kvinna anklagas för cyanidmord – dom i dag

Kvinna anklagas för cyanidmord – dom i dag

Brott (TT)
I februari förra året larmades ambulans till ett sommarhus i Norrtälje, där en man plötsligt blivit mycket dålig och avlidit. Till en början bedömdes mannen ha dött av naturliga orsaker. Men då hans anhöriga misstänkte att allt inte stod rätt gjordes nya analyser av prover från obduktionen, och de visade att mannen hade höga halter av cyanid i kroppen.

Nu kommer domen mot hans 55-åriga sambo, som åtalats misstänkt för giftmordet. Enligt åklagaren är det hon som förgiftat mannen, och medan han låg döende eller strax därefter har hon stulit bland annat en ring och en klocka av honom. Därför har kvinnan också åtalats för grov stöld.

Åklagaren yrkade sista förhandlingsdagen på att kvinnan skulle dömas till livstids fängelse. Kvinnan själv nekar helt till brott.

Att människor mördas genom förgiftning är mycket ovanligt. När det väl händer är det oftare en kvinna som är förövaren.
 

Foto: Johan Nilsson/TT
En kvinna har åtalats för giftmord på sin sambo. Nu kommer domen mot henne. Arkivbild.

Nyhetsarkiv

Senaste nyheter