dolda ny logga mindre

Bäddat för hett nationaldagsfirande

Bäddat för hett nationaldags-firande

Väder (TT)
Varm gul sol, blå himmel och lagom mycket vind för att flaggorna ska vaja i vinden. Vädret bjuder verkligen till för att vi ska kunna fira nationaldagen den 6 juni så mycket vi bara orkar.
​​​​​​
Väderförutsättningarna kunde inte vara bättre inför torsdagens nationaldagsfirande. Lagom till den yngsta av våra helgdagar har varm luft dragit in över södra Sverige och på själva nationaldagen sprider sig sommarvärme ändå upp till landets nordligaste delar.

- Längst i norr blir det uppemot 20 grader och i den södra halvan av landet blir det mellan 25 och 30 grader, säger Linnea Rehn, meteorolog på SMHI.

På de flesta håll kommer solen att envetet skina från en klarblå himmel men här och var finns det risk för passerande skurar.

- Det är framför allt på eftermiddagen som skurarna byggs upp, säger Linnea Rehn.

Värmen håller i sig hela kvällen och först på fredagen blir det lite svalare och ostadigare när regn och skurar drar upp över landet.

Men hur blir det då med flaggviftandet och vajandet på flaggstänger på nationaldagen?

- Det blir måttliga sydostvindar som framför allt i södra Sverige kan vara lite byigt. Men det kommer att vara ganska varma vindar, säger Linnea Rehn.
 

Foto: JESSICA GOW / TT
Det är bäddat för ett hett nationaldagsfirande i morgon. Arkivbild.

Nyhetsarkiv

Senaste nyheter