dolda ny logga mindre

Beverly Hills förbjuder försäljning av tobak

Beverly Hills förbjuder försäljning av tobak

USA (TT)
Beverly Hills har som första ort i USA beslutat att införa säljstopp för tobaksprodukter. Ett enigt kommunfullmäktige röstade i tisdags kväll igenom beslutet att förbjuda försäljning av cigaretter, cigarrer, e-cigaretter och andra tobaksprodukter med start år 2021, rapporterar Los Angeles Times.

Förbudet gäller försäljning i alla sorters butiker inklusive bensinmackar.
Men det kommer att finnas undantag, turisthotell ska tillåtas att låta en av sina anställda leverera tobaksprodukter till sina gäster – på villkor att de röker utomhus. Även tre stycken eleganta cigarrbarer kommer att tillåtas fortsätta sin verksamhet i den välbeställda och kändistäta lilla villastaden, som ligger intill stadsdelen Hollywood i Los Angeles.

Bensinmacksägare har protesterat mot förbudet, som de anser slår orättvist hårt mot deras verksamhet.
 

Foto: Marco Garcia/AP/TT
Från och med 2021 blir det förbjudet at sälja tobaksprodukter i Beverly Hills i USA. Arkivbild.

Nyhetsarkiv

Senaste nyheter