dolda ny logga mindre

SD tar över styret i Svalöv tillsammans med M

SD tar över styret i Svalöv tillsammans med M

Politik (TT)
Sverigedemokraterna styr nu i ytterligare en skånsk kommun. Sedan Alliansstyret spruckit i Svalövs kommun kliver SD nu in och tar över styret tillsammans med Moderaterna och Kristdemokraterna, rapporterar Ekot.Liberalerna kommer att ge passivt stöd, enligt radion.

Sverigedemokraternas framgångar i valet blev inte oväntat störst i södra Sverige. SD blev största parti i bland annat Sjöbo, Skurup, Svedala, Svalöv, Höör och Örkelljunga. Partiet, som tidigare aldrig styrt en kommun, har med hjälp av bland annat Moderaterna tidigare fått makt i bland annat Sölvesborg och Staffanstorp.

Liberalernas partisekreterare Maria Arnholm reagerar på de lokala liberalerna medverkan och skriver i ett mejl till TT att partiet inte ska medverka till att SD får inflytande:

”Sverigedemokraterna är ett högerpopulistiskt parti och liberalismens huvudmotståndare. Den politiska situationen i Svalöv är förvisso komplicerad, men det är absolut ingen ursäkt för att medverka till att Sverigedemokraterna får politisk makt. Det Liberalerna har bidragit till i Svalöv är fel och djupt beklagligt.”
 

Foto: Björn Larsson Rosvall/TT
Sverigedemokraternas framgångar i valet blev inte oväntat störst i södra Sverige. Arkivbild.

Nyhetsarkiv

Senaste nyheter