dolda ny logga mindre

Johnson slipper förhör om påstådda lögner

Johnson slipper förhör om påstådda lögner

Storbritannien (TT-AFP)
Storbritanniens tidigare utrikesminister Boris Johnson har lyckats sätta stopp för en stämning där han anklagades för att medvetet ha ljugit under brexitkampanjen 2016. Johnson är en av de främsta kandidaterna att ta över premiärministerposten från Theresa May.

Johnsons advokater hävdade att stämningen var "politiskt motiverad och besvärlig". De uppmanade en högre instans, High court, att förkasta en ett domarbeslut från förra veckan om att Johnson skulle förhöras i rätten med anledning av anklagelserna.

- VI krossar disktriktdomarens beslut att utfärda kallelserna, säger Michael Supperstone, en av två domare i high court som har hand om fallet.
 

Foto: Rui Vieira/AP/TT
En domstol har beslutat att Boris Johnson inte ska förhöras med anledning av att han anklagats för att ha ljugit under brexitkampanjen 2016. Arkivbild.

Nyhetsarkiv

Senaste nyheter