dolda ny logga mindre

Karusell i Spanien klövs itu – många skadade

Karusell i Spanien klövs itu – många skadade

Spanien TT
Ett 20-tal personer skadades när en karusell kollapsade utanför spanska Sevilla natten till lördagen, rapporterar lokala medier.

Karusellen består av ett fatformat åkdon som passagerarna sitter i, som snurrar och vinklas åt olika håll. Halva karossen föll av mitt i åkturen, varpå många människor föll eller kastades i väg flera meter, medan andra klämdes fast.

Nio personer har förts till sjukhus, en av dem en 13-årig flicka som skallskadades allvarligt.

Karusellen står på en populär marknadsplats i San José de la Rinconada, strax norr om Sevilla. De lokala myndigheterna meddelar att karusellen klarat alla säkerhetskontroller i närtid. En utredning har inletts, där man också ska fastställas om någon kan hållas ansvarig för olyckan.

Nyhetsarkiv

Länkar

-

Senaste nyheter