dolda ny logga mindre

Redan dyr trängselskatt chockhöjs - Dags att säga emot detta vansinne?

Redan dyr trängselskatt chockhöjs
- Dags att säga emot detta vansinne?

En av många hatade betalstaioner. Snart ger de statskassan ett tillskott på 325-340 miljoner kronor om ingen stoppar detta. Arkivbild. Foto: Marcus Ericsson / TT
En av många hatade betalstaioner. Snart ger de statskassan ett tillskott på 325-340 miljoner kronor om ingen stoppar detta. Arkivbild. Foto: Marcus Ericsson / TT
Text: DoldaNyheter
Trängselskatten chockhöjs i Stockholm nästa år.
För privatbilister kan det betyda upp till 5 000 kronor mer per år!
Skatten börjas ta ut vid redan kl 06.00, högsta avgift för enskild passering höjs och högsta avgiften under ett dygn höjs. DoldaNyheter undrar om det inte är dags att säga ifrån att det räcker?


Beslutet om höjda skatter kom förra året och kommer att genomförs vid årsskiftet.
Några av de större förändringarna blir att trängelskatten börjas tas ut kl 06.00 i stället för 06.30.
Högsta avgiften för enskild passering höjs från 35 kronor till 45 kronor, och högsta avgift under ett dygn höjs från 105 till 135 kronor.

Den nya höjningen beräknas ge statskassan ett tillskott på 325-340 miljoner kronor enligt Trafikverket.

För privatbilisterna del skulle två passager per dag varje vardag innebära en skatt på mellan 16 230 och 19 300 kronor på ett år. Höjningen innebär en skillnad på mellan 4 500 kronor och 5 000 kronor per år. 

DoldaNyheter undrar när vi får nog av detta? Kanske det är dags att säga emot de folkvalda som gör livet svårare och svårare för sina undersåtar!

Nyhetsarkiv

Länkar

-

Senaste nyheter