dolda ny logga mindre

S.k. omoraliska restauranger stängs i Iran

S.k. omoraliska restauranger stängs i Iran

Ebrahim Noroozi/AP/TT Ett kafé i de centrala delarna av Irans huvudstad Teheran. Arkivbild.
Ebrahim Noroozi/AP/TT Ett kafé i de centrala delarna av Irans huvudstad Teheran. Arkivbild.

Iran TT-AFP
De har gjort sig skyldiga till "okonventionell reklam i cyberrymden", till att ha "spelat olaglig musik" liksom till "utsvävningar".
Därför har polisen stängt 547 restauranger och kaféer i Irans huvudstad Teheran och elva misstänkta förövare har gripits.


"Att följa islamiska principer är ett av polisens huvudsakliga uppdrag och förpliktelser", säger stadens polischef Hossein Rahimi i ett uttalande enligt nyhetsbyrån Fars.

Tillslagen mot de utpekat omoraliska inrättningarna i Teheran har pågått under de senaste tio dagarna.

En särskild domstol som agerar mot "kulturella brott och social och moralisk korruption" har också uppmanat stadens invånare att rapportera dylika överträdelser till ett särskilt avdelat telefonnummer.
Folk vill gärna anmäla dem som bryter mot normerna men de vet inte hur. Vi bestämde oss för att påskynda hanteringen av offentliga omoraliska handlingar, säger Mohammad Mehdi Hajmohammadi på domstolen till nyhetsbyrån Mizan.

Han pekar på att människor exempelvis kan anmäla kvinnor som tar av sig huvudduken i bilar, personer som arrangerar dansfester för både män och kvinnor eller lägger ut omoraliskt innehåll på Instagram.

Nyhetsarkiv

Länkar

-

Senaste nyheter