dolda ny logga mindre

Fängelse för två efter mord och mordförsök

Fängelse för två efter mord och mordförsök

Brott (TT)
Med knivar attackerade två bröder ett annat syskonpar i ett bostadsområde i Brandbergen, söder om Stockholm, förra sommaren.

Det ena offret, en man, dog av skadorna, medan en kvinna överlevde attacken. Nu döms bröderna av Södertörns tingsrätt för mord och mordförsök och straffet blir 18 års fängelse för båda.


Bröderna har medgett att de var på platsen när attacken hände, men förnekar att de gjort något brottsligt. Tingsrätten tror dock inte på denna förklaring, utan drar slutsatsen att männen hade för avsikt att döda både mannen och kvinnan.

Åklagaren hade yrkat på livstids fängelse, men tingsrätten sätter alltså fängelsestraffet till det högsta möjliga tidsbestämda.

"Tingsrätten har ansett att hänsynslösheten i de båda männens agerande har varit försvårande, något som ska leda till betydligt längre fängelsestraff än det normala straffet för mord som är 14 år. Samtidigt har händelseförloppet varit relativt kortvarigt och det har inte framkommit att gärningen varit särskilt förslagen eller planerad", säger domaren Erica Hemtke i en skriftlig kommentar.
 

Foto: Johan Nilsson/TT
En man och en kvinna attackerades med kniv av ett brödrapar i augusti förra året. Nu döms bröderna till 18 års fängelse för mord och mordförsök. Arkivbild.

Nyhetsarkiv

Senaste nyheter