dolda ny logga mindre

Härnösand tar hjälp mot övergivna hus

Härnösand tar hjälp mot övergivna hus

Hasse Holmberg/TT Ett stort antal ärenden om exempelvis skadade och farliga byggnader finns hos Härnösands kommun, som nu anlitar konsulter. Arkivbild.
Hasse Holmberg/TT Ett stort antal ärenden om exempelvis skadade och farliga byggnader finns hos Härnösands kommun, som nu anlitar konsulter. Arkivbild.

Samhälle TT
Härnösands kommun har fått stora problem med övergivna hus och nedskräpade tomter. Så stora att kommunen inte hinner med att ta hand om ärendena självt, utan anlitar konsulter som ska gå igenom alla ärenden, rapporterar P4 Västernorrland.

I dagsläget har vi 75–80 ärenden där det finns nedskräpade tomter eller där byggnaderna är skadade så att fasaderna håller på att trilla ned eller att det är fel på taket och det kan vara fara för allmänheten att vistas i närheten, säger Alexandra Lagerlund som är plan- och byggchef på samhällsförvaltningen på Härnösands kommun.

Konsulterna ska arbeta fram till årsskiftet för en kostnad på 900 000 kronor för kommunen. De kommer att titta på alla fastigheter och i de fall det behövs driva ärenden till ansvarig nämnd gällande föreläggande om viten.

Nyhetsarkiv

Länkar

-

Senaste nyheter