dolda ny logga mindre

Netanyahus fru erkänner brott – får böter

Netanyahus fru erkänner brott – får böter

Amit Shabi/AP/TT Sara Netanyahu i rätten i oktober 2018. Arkivbild.
Amit Shabi/AP/TT Sara Netanyahu i rätten i oktober 2018. Arkivbild.

Israel TT-Reuters
Sara Netanyahu, fru till Israels sittande premiärminister Benjamin Netanyahu, har erkänt att hon brutit mot lagen och missbrukat offentliga medel.

Enligt åtalet har Netanyahu mellan 2010 och 2013 gjort hundratals beställningar av måltider från välkända restauranger i Jerusalem. Dessa sattes sedan upp på statens nota, trots att detta inte tillåts om en kock är anställd vid premiärministerns bostad.

Netanyahu har skrivit under en förlikning där hon ska betala 45 000 israeliska shekel, runt 120 000 kronor, i ersättning till staten. Hon döms också till böter på motsvarande drygt 26 000 kronor för brottet.

Nyhetsarkiv

Länkar

-

Senaste nyheter