dolda ny logga mindre

Stödet för Sabuni spikat i Skåne

Stödet för Sabuni spikat i Skåne

Henrik Montgomery/TT Erik Ullenhag, Nyamko Sabuni och Johan Pehrson kandiderar till ordförandeposten.
Henrik Montgomery/TT Erik Ullenhag, Nyamko Sabuni och Johan Pehrson kandiderar till ordförandeposten.

Politik TT
Nyamko Sabuni har stark medvind i kampen om ordförandeposten i Liberalerna. Stödet för Sabuni har hittills visat sig långt mycket starkare än för rivalerna Erik Ullenhag och Johan Pehrson.

På söndagen ställde sig det tunga länsförbundet i Skåne bakom Sabuni. Samtidigt sammanträder Liberalerna i Västsverige för att avgöra vilken kandidat man ska nominera. I båda förbunden har Sabuni vunnit i medlemmarnas rådgivande omröstningar.

Tillsammans med Stockholm, som fattar beslut i nomineringsfrågan i nästa vecka, har Skåne och Västsverige en majoritet av ombuden på det extra landsmötet den 28 juni där partiledarfrågan avgörs. Ombuden förväntas rösta i linje med förbundens beslut, men omröstningen är sluten och i slutänden är det upp till varje ombud vilken kandidat de vill stötta.

Nyhetsarkiv

Länkar

-

Senaste nyheter