dolda ny logga mindre

Systembolaget permanentar hemleveranser

Systembolaget permanentar hemleveranser

Alkohol (TT)
Redan 2013 började Systembolaget med hemleveranser av dryck, på försök i några utvalda län. Nu är det dags att låta detta bli en del av den ordinarie verksamheten, meddelar Socialdepartementet i ett pressmeddelande.

"Svenskarna gillar Systembolagets breda utbud och service, och Sveriges restriktiva alkoholpolitik har ett brett stöd. Men för att fortsätta vara relevanta måste också Systembolaget utvecklas, det gör vi nu genom att permanenta hemleveranser. Så ser vi till att alkoholmonopolet fortsätter att fungera lika bra som i dag", säger socialminister Lena Hallengren (S) i ett pressmeddelande.

Ändringen föreslås träda i kraft den 1 juli.
 

Foto: Hasse Holmberg / TT
Hemkörning – snart en ordinarie del av Systembolagets verksamhet.

Nyhetsarkiv

Senaste nyheter