dolda ny logga mindre

Anmäld universitetslärare får sluta undervisa

Anmäld universitetslärare får sluta undervisa

Universitet (TT)
Efter att tre gånger ha anmälts för sexuella trakasserier fråntas en lärare på Linnéuniversitetet sina undervisningsuppgifter. Den första anmälan mot läraren gjordes redan 2002 och sedan dess har ytterligare anmälningar gjorts om hur läraren skämtar om och anspelar på sex under föreläsningar.

Utredningen som lett fram till beslutet kring lärarens arbetsuppgifter inleddes hösten 2018 sedan läraren på nytt blivit anmäld, den här gången av 15 studenter. Hädanefter ska läraren ha minimal kontakt med studenter och främst sköta rättning och administrativa sysslor, rapporterar P4 Kalmar.
 

Foto: ANDERS WIKLUND / TT
En universitetslärare, som anmälts för sexuella trakasserier, ska hädanefter ha minimal kontakt med studenter och främst sköta rättning och administrativa sysslor. Arkivbild.

Nyhetsarkiv

Senaste nyheter