dolda ny logga mindre

Kastade rökgranater i polisbostad – åtalas

Kastade rökgranater i polisbostad – åtalas

Brott (TT)
En man i 20-årsåldern åtalas vid Jönköpings tingsrätt för försök till grov mordbrand och olaga hot mot en polisman.

I november förra året larmades polis och räddningstjänst till en adress i Jönköping. Någon hade krossat en ruta till en lägenhet och sedan slängt in flera rökgranater. I lägenheten bodde en polisman och hans familj.
Familjen var hemma när händelsen inträffade.

Förutom att rökgranaterna kunde orsak en fullt utvecklad brand orsakade röken stora skador i lägenheten. Delar av lägenheten och lösöre förstördes och granaterna orsakade skador till ett sammanlagt belopp om minst 160 000 kronor.

Vid samma tillfälle sprejades fasaden med bokstäverna ACAD, som enligt Statens medieråds sammanställning över "Våldsbejakande och antidemokratiska budskap" är en förkortning av "All Cops Are Bastards”. Mannen åtalas därför även för olaga hot.

Den misstänkte mannen häktades den 17 april. I åtalet skriver åklagaren att han "ensam eller i samförstånd med andra" genomfört brotten.
Mannen nekar till brott.
 

Foto: Christine Olsson/TT
En man i 20-årsåldern åtalas vid Jönköpings tingsrätt för försök till grov mordbrand och olaga hot mot en polis. Arkivbild.

Nyhetsarkiv

Länkar

-

Senaste nyheter