dolda ny logga mindre

Busch Thor bryter tystnaden om Adaktusson

Busch Thor bryter tystnaden om Adaktusson

Politik (TT)
Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch Thor håller pressträff efter Lars Adaktussons besked att han lämnar partistyrelsen och rollen som vice andre partiledare.

Lars Adaktusson meddelade sitt avhopp i en Expressenintervju på onsdagskvällen. Bakgrunden är den kritik som Adaktusson fick inför EU-valet sedan Dagens Nyheter rapporterat att han röstat mot aborträtten vid 22 tillfällen i omröstningar i EU-parlamentet. Adaktusson höll sig sedan undan från att svara på frågor om hur han röstat.

En av anledningarna till att han hoppat av är att fått kritik från partiledningen för hur han har röstat i parlamentet, enligt Adaktusson.

- Det fick mig att fundera över om jag verkligen kunde fungera på ett bra sätt i rollen som vice ordförande och partistyrelseledamot och jag har kommit fram till att svaret är nej, sade Adaktusson till Expressen.

- Min känsla nu några veckor efteråt är att det här har skadat partiet allvarligt, men också att det har skadat mig oerhört mycket. Mitt anseende. Människors syn på vad jag står för, sade han.

Lars Adaktusson behåller dock sin riksdagsplats.

Helena Wande/TT

Erik Paulsson Rönnbäck/TT
 

Foto: Pontus Lundahl/TT
Lars Adaktusson har lämnat KD:s partistyrelse och rollen som andre vice partiledare. Arkivbild.

Nyhetsarkiv

Senaste nyheter