DoldaNyheter logga

Fritt fram att dricka vattnet igen

Fritt fram att dricka vattnet igen

(TT) Hälsa
Kommunen har nu fått svar på vattenproverna och blåser faran över för boende i Majorna, Kungsladugård, Sandarna och på Stigberget i Göteborg.

"Eftersom proverna som kretslopp och vatten tagit visar att det inte finns något i dricksvattnet som kan orsaka magsjuka kan du som bor i Majorna med omnejd lugnt dricka ditt kranvatten utan att koka det", skriver Göteborgs stad på sin hemsida.

Det var på tisdagen som invånarna i de fyra stadsdelarna i Göteborg uppmanades att börja koka sitt vatten sedan ett tjugotal personer i området drabbats av magsjuka. Nu fortsätter arbetet med att försöka förstå vad som orsakat utbrottet.
 

Foto: Hasse Holmberg/TT
Fritt fram att dricka vattnet i Majorna igen. Arkivbild.

Nyhetsarkiv

Senaste nyheter