dolda ny logga mindre

Fritt fram att dricka vattnet igen

Fritt fram att dricka vattnet igen

(TT) Hälsa
Kommunen har nu fått svar på vattenproverna och blåser faran över för boende i Majorna, Kungsladugård, Sandarna och på Stigberget i Göteborg.

"Eftersom proverna som kretslopp och vatten tagit visar att det inte finns något i dricksvattnet som kan orsaka magsjuka kan du som bor i Majorna med omnejd lugnt dricka ditt kranvatten utan att koka det", skriver Göteborgs stad på sin hemsida.

Det var på tisdagen som invånarna i de fyra stadsdelarna i Göteborg uppmanades att börja koka sitt vatten sedan ett tjugotal personer i området drabbats av magsjuka. Nu fortsätter arbetet med att försöka förstå vad som orsakat utbrottet.
 

Foto: Hasse Holmberg/TT
Fritt fram att dricka vattnet i Majorna igen. Arkivbild.

Nyhetsarkiv

Senaste nyheter