dolda ny logga mindre

En död efter skjutning i Sollentuna

En död efter skjutning i Sollentuna

Christine Olsson/TT En man sköts ihjäl i Sollentuna norr om Stockholm på söndagen. En annan man har allvarliga skador.
Christine Olsson/TT En man sköts ihjäl i Sollentuna norr om Stockholm på söndagen. En annan man har allvarliga skador.

Brott TT
En man i 20-årsåldern sköts ihjäl och en man i 25-årsåldern blev allvarligt skadad vid en skottlossning i Sollentuna norr om Stockholm på söndagskvällen.

Strax efteråt inträffade en ny skjutning i Kallhäll, bara drygt en mil därifrån. Polisen utreder om det finns ett samband.
Larmet om skottlossningen i Sollentuna kom in till polisen klockan 18.13.

- Vi fick in flera samtal om att det hade varit skottlossning på Malmvägen, säger polisens presstalesperson Ola Österling.

Den andre skjutne mannen vårdas på sjukhus och hans tillstånd är allvarligt men stabilt, enligt polisen. Platsen där skottlossningen skedde är avspärrad. Bara ett stenkast därifrån ligger polishuset och tingsrätten.
Det är fullt av utryckningsfordon, över tio stycken. Flera ambulanser har lämnat platsen och jag har hört en helikopter. Många personer har samlats och tittar på, säger TT:s fotograf Christine Olsson på plats.

Polisen genomför en teknisk undersökning och söker med hjälp hundar. Ett stort antal patruller kommer att finnas i området under kvällen för att skapa trygghet.

Bara drygt en timme senare, klockan 19.36, inträffade en ny skottlossning i Kallhäll, också norr om Stockholm.

- Vittnesuppgifter gjorde gällande att en person skjutits, och när polispatrullen kom fram kunde man konstatera att det stämde, säger Ola Österling.

Personen är skjuten i benet och är allvarligt skadad. Händelsen utreds som grov misshandel. Ambulansen fick avvakta med att åka in i området för att vänta på poliseskort.

Det är ännu oklart om händelserna har något samband.

- Det är för tidigt för mig att uttala mig om, men det kommer man naturligtvis att försöka utreda under kvällen, säger Ola Österling.

Nyhetsarkiv

Senaste nyheter